Ensaladilla rusa


Trots namnet på denna sallad - ensaladilla rusa betyder rysk sallad - är detta recept en spansk klassiker. Många gånger har jag ätit denna sallad i Spanien, både hemmagjord, på restaurang och i baren. Det är en slags potatissallad och passar till exempel bra med en bit dagsfärskt bröd av typen baguette och spanska charkuterier. Eller varför inte till en bit kött.

Det finns olika varianter på denna sallad. Här är mitt recept. Eftersom jag tycker om att göra egen majonnäs och göra vinägerpicklade morötter så använder jag oftast det i min sallad. Om jag har ont om tid så köper jag färdiga alternativ i butik.

Ensaladilla rusa, 4 portioner

4 medelstora potatisar
3 ägg
1 dl frysta ärter
1 burk tonfisk
1/2 dl hackade vinägerpicklade grönsaker
2 dl majonnäs


  • Koka potatisarna och tärna när de svalnat.
  • Koka äggen. Skala och riv på rivjärn när de svalnat.
  • Koka upp vatten och häll på ärterna. Låt stå i 5 min och häll sedan av vattnet och låt svalna
  • Blanda potatisarna, äggen, ärter, tonfisk grönsaker och majonnäs till en sallad. 
  • Låt stå i kylen i några timmar upp till några dagar. Servera kall. 


Kommentarer

Populära inlägg