Broccolisoppa
Broccolisoppa är min favoritsnabbmat. Det är klart på ungefär tio minuter. Med förvånansvärt få ingredienser smakar det också riktigt gott. För en lyxigare variant serverar jag soppan med valnötter och chevreost i skivor som får smälta ner i den varma soppan. Idag blev det med salt, peppar och olivolja på toppen.
Broccolisoppa, 4 portioner
500 g. färsk broccoli
salt
peppar
olivolja
- Koka upp vatten och häll i ca 1 tsk salt per liter vatten. Skär av buketterna från broccolin och koka på ganska hög värme i ca 5 min.
- Slå bort det mesta av vattnet men spara lite till att späda soppan med.
- Mixa broccolin till en soppa och tillsätt lite av kokvattnet till önskad konsistens. Smaka av med mer salt om nödvändigt.
- Ringla över lite olivolja med god smak, peppra och salta.
- Servera med en bit bröd, till exempel hemmagjord tortilla.
Kommentarer
Skicka en kommentar