Churros



Snart är det 12 år sedan min man kom till Sverige från Spanien för att börja livet tillsammans med mig. Ibland ger jag honom lite kärlek tillbaka i form av churros. Han har i alla fall en sak mindre att sakna.

Churros

3 dl vetemjöl
3 dl vatten
En nypa salt
1 msk olivolja
Neutral olja till fritering/stekning, t.ex. raps
2 msk socker
  • Koka upp vattnet och blanda det med mjöl och salt tills det nästen är en deg. Häll i hälften av olivoljan och blanda lite till. Ringla lite olivolja på arbetsbänken och stjälp upp degen. Vik den några gånger tills det precis är en homogen och ganska fast deg. Arbeta den inte mer än nödvändigt.
  • Spritsa churros med en kaksprits.
  • Fritera eller stek dem på medelhög värme i en stekpanna med så mycket olja att halva churros är täckt av oljan. Vänd efter ca 30 sekunder och stek lika länge på andra sidan.
  • Låt rinna av på hushållspapper och vänd i socker.
  • Churros smakar allra bäst nyfriterade. 

Kommentarer

Populära inlägg