Räktacos
Tacos hemma hos mig smakar mer än bara Santa Marias färdiga kryddblandningar. Här är en av favoriterna med räkor, guacamole, ost och majonnäs med smak av chipotle. Om tiden och orken tryter går det att köpa färdiga tortillabröd, färdigriven ost och färdig majonnäs. Men jag tycker att hemlagat alltid smakar bäst så här skriver jag hur jag brukar göra.
Räktacos, 4 portioner
16 st hembakade tortillabröd
Ca 200 g. riven ost, t.ex halloumi
Räkor
1 kg oskalade räkor
3 st lime
1 dl rapsolja
2 st vitlöksklyftor
1/2 kruka koriander
1 st röd chili (eller mer efter smak)
salt
Chipotlemajonnäs
1 ägg
Drygt 1 dl rapsolja
Några droppar limejuice
salt
2-3 msk chipotlepasta
Guacamole
3 st avokado
1/2 lime
1/2 kruka koriander
1 st vitlöksklyfta
salt
- Tortillabröd: Se separat inlägg i länken ovan.
- Räkor: Skala räkorna och lägg i en skål. Lägg i hackad chilifrukt och koriander, pressad vitlök, saft från lime, olja och salt. Rör om och låt stå kallt i ca 30 min.
- Chipotlemajonnäs: Mät upp 1 dl olja i en behållare som rymmer en stavmixer och knäck i ett ägg. Droppa i några droppar limejuice och salta. Mixa till majonnäs. Tillsätt mer olja droppvis och mixa samtidigt till önskad konsistens. Blanda i chipotlepasta i majonnäsen.
- Guacamole: Mosa avokado. Tillsätt saft från lime, hackad koriander, pressad vitlök och salt.
- Servera räkor, chipotlemajonnäs, guacamole och riven ost i tortillabröd.
Kommentarer
Skicka en kommentar