Doubles
Doubles
Curried channa (kikärter i currysås)1 1/2 dl torkade kikärter (eller en förpackning färdiga kikärter)
3 vitlöksklyftor
1 gullök
1-2 msk Madras curry
1/2 tsk spiskummin
3 dl vatten
(raps)olja till fritering
Bara (bröd)
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk socker
1 tsk torrjäst
ca 3 dl vatten
Gurksallad
1/2 gurka
1 msk saft från en citron
några kvistar koriander
salt
Pepparsås
3 st starka pepparfrukter
1 vitlöksklyfta
2-3 msk vinäger
Curried channa (kikärter i currysås):
- Lägg kikärterna i blöt över natten. Låt koka i nytt vatten med salt i ca 50 min och häll av vattnet. Alternativt använd en förpackning klar att äta.
- Skiva gullöken och stek i lite olja i en gryta tillsammans med pressad vitlök.
- Rör Madras curry i lite av vattnet till en pasta och stek tillsammans med löken i några minuter.
- Tillsätt kokta kikärter, spiskummin och vatten. Koka upp, sänk värmen och sjud 10-20 min under lock.
Bara (bröd):
- Rör ihop de torra ingredienserna till bara.
- Tillsätt så mycket vatten att det blir en något kladdig deg, ca 3 dl. Låt jäsa i 8 timmar. Jästiden är inte så noga. Degen kan användas efter någon timme.
- Värm olja till fritering i en liten kastrull.
- Ta ca 1 msk deg med blöta händer och platta ut tunt på fuktigt underlag.
- Lägg den platta degen i oljan och vänd den några få sekunder därefter. Låt den fritera i några sekunder till och lägg på hushållspapper.
- Platta ut och fritera resten av degen på samma sätt, 1 msk i taget, och täck över de som är klara så de håller sig mjuka.
Gurksallad:
- Riv gurkan och krama ur vattnet.
- Hacka koriandern och tillsätt tillsammans med citron och salt.
Pepparsås:
- Mixa ingredienserna till pepparsåsen.
Lägg upp:
- Lägg en bara i botten.
- Lägg på kikärter i currysås, gurksallad och pepparsås efter smak.
- Lägg en bara som ett lock.
- Gör fler doubles på samma sätt. Ät med händerna och njut.
A true trini loves... HOT DOUBLES "slight pepper"
Kommentarer
Skicka en kommentar