Doubles


Doubles

Curried channa (kikärter i currysås)
1 1/2 dl torkade kikärter (eller en förpackning färdiga kikärter)
3 vitlöksklyftor
1 gullök
1-2 msk Madras curry
1/2 tsk spiskummin
3 dl vatten
(raps)olja till fritering

Bara (bröd)
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk socker
1 tsk torrjäst
ca 3 dl vatten

Gurksallad
1/2 gurka
1 msk saft från en citron
några kvistar koriander
salt

Pepparsås
3 st starka pepparfrukter
1 vitlöksklyfta
2-3 msk vinäger

Curried channa (kikärter i currysås):
  • Lägg kikärterna i blöt över natten. Låt koka i nytt vatten med salt i ca 50 min och häll av vattnet. Alternativt använd en förpackning klar att äta.
  • Skiva gullöken och stek i lite olja i en gryta tillsammans med pressad vitlök. 
  • Rör Madras curry i lite av vattnet till en pasta och stek tillsammans med löken i några minuter.
  • Tillsätt kokta kikärter, spiskummin och vatten. Koka upp, sänk värmen och sjud 10-20 min under lock.

Bara (bröd):
  • Rör ihop de torra ingredienserna till bara. 
  • Tillsätt så mycket vatten att det blir en något kladdig deg, ca 3 dl. Låt jäsa i 8 timmar. Jästiden är inte så noga. Degen kan användas efter någon timme. 
  • Värm olja till fritering i en liten kastrull.
  • Ta ca 1 msk deg med blöta händer och platta ut tunt på fuktigt underlag.
  • Lägg den platta degen i oljan och vänd den några få sekunder därefter. Låt den fritera i några sekunder till och lägg på hushållspapper. 
  • Platta ut och fritera resten av degen på samma sätt, 1 msk i taget, och täck över de som är klara så de håller sig mjuka.

Gurksallad:
  • Riv gurkan och krama ur vattnet.
  • Hacka koriandern och tillsätt tillsammans med citron och salt.

Pepparsås:
  • Mixa ingredienserna till pepparsåsen.

Lägg upp:
  • Lägg en bara i botten. 
  • Lägg på kikärter i currysås, gurksallad och pepparsås efter smak. 
  • Lägg en bara som ett lock. 
  • Gör fler doubles på samma sätt. Ät med händerna och njut.


A true trini loves... HOT DOUBLES "slight pepper"


Kommentarer

Populära inlägg