Broccolifritters med ugnsbakad potatis, morot och tomatsås
Broccolifritters är goda som de är. Ibland behandlar jag dem som biffar och gör en hel rätt med potatis, morot och tomatsås. Broccolifritters som blir över smakar lika bra i matlådan dagen efter.
Broccolifritters med ugnsbakad potatis, morot och tomatsås
Broccolifritters
500 g. broccoli
2 st ägg
0,75 dl mjöl
1 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
peppar
olja
Ugnsbakade rotfrukter
8 potatisar
3 morötter
olja
salt och peppar
Tomatsås
400 g. passerade tomater
2 vitlöksklyftor
chilipeppar efter smak
olja
- Dela potatisarna och morötterna i lagom stora bitar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olja, salta och peppra. Ställ in i ugnen 225 grader tills de fått fin färg, ca 30 min.
- Hacka vitlöksklyftorna till tomatsåsen och fräs i en kastrull i olja. Tillsätt passerade tomater och puttra på svag värme i ca 20 min. Tillsätt chili efter smak
- Skär broccolin i buketter och koka i saltat vatten ca 5 min på hög värme. Häll av vattnet, mosa broccolin och och låt svalna lite. Vispa ägg, mjöl, pressad vitlök, salt och peppar i en skål. Tillsätt broccoli och ost och rör om. Stek smeten som plättar i olja i en stekpanna på medelhög värme tills de får fin färg på båda sidor.
Kommentarer
Skicka en kommentar