Grön pytt med ostkräm och stekt ägg
Det här tycker jag är en bra vardagsrätt att göra nu på vintern när det finns brysselkål och Ingrid Marie äpplen i affären. Första gången var jag skeptisk till hur det skulle smaka med äpple i pytt. Så jag blev överraskad av hur gott det är. Jag törs bara välja Ingrid Marie äpplen dock. För jag vet att de är goda.
Grön pytt med ostkräm och stekt ägg, 4 portioner.
Pytt3 morötter
300 g. brysselkål
400 g. potatis
1 gul lök
1 rött äpple
Olja eller smör
salt och peppar
Ostkräm
2 dl creme fraiche
1 dl lagrad hårdost
1 tsk honung
salt och peppar
Till servering
4 ägg
salt och peppar
- Skala och skiva morötterna och ansa brysselkålen. Koka ca 5 min i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Dela brysselkålen på hälften. Stek morot och brysselkål och ställ åt sidan.
- Skala och tärna lök och potatis. Stek potatisen gyllene och tillsätt löken några minuter innan potatisen är klar.
- Klyfta äpplet och bryn det lätt i separat panna.
- Blanda allt i samma panna och värm upp. Salta och peppra.
- Värm creme fraiche och och rör i osten tills den smälter. Smaka av med honung, salt och peppar.
- Stek äggen och servera med pytt och ostkräm.
Kommentarer
Skicka en kommentar