Grön pytt med ostkräm och stekt ägg


Det här tycker jag är en bra vardagsrätt att göra nu på vintern när det finns brysselkål och Ingrid Marie äpplen i affären. Första gången var jag skeptisk till hur det skulle smaka med äpple i pytt. Så jag blev överraskad av hur gott det är. Jag törs bara välja Ingrid Marie äpplen dock. För jag vet att de är goda.

Grön pytt med ostkräm och stekt ägg, 4 portioner.

Pytt
3 morötter
300 g. brysselkål
400 g. potatis
1 gul lök
1 rött äpple
Olja eller smör
salt och peppar

Ostkräm
2 dl creme fraiche
1 dl lagrad hårdost
1 tsk honung
salt och peppar

Till servering 
4 ägg
salt och peppar


  • Skala och skiva morötterna och ansa brysselkålen. Koka ca 5 min i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Dela brysselkålen på hälften. Stek morot och brysselkål och ställ åt sidan.
  • Skala och tärna lök och potatis. Stek potatisen gyllene och tillsätt löken några minuter innan potatisen är klar. 
  • Klyfta äpplet och bryn det lätt i separat panna. 
  • Blanda allt i samma panna och värm upp. Salta och peppra.
  • Värm creme fraiche och och rör i osten tills den smälter. Smaka av med honung, salt och peppar. 
  • Stek äggen och servera med pytt och ostkräm.

Kommentarer

Populära inlägg