Skurna pepparkakor



När jag var liten tyckte jag att det var så roligt att göra pepparkakor i alla möjliga former tillsammans med mina syskon, mamma och pappa när det började närma sig jul. Jag tycker fortfarande om att baka pepparkakor, men det är inte lika kul att stå ensam i köket och trycka ut hundratals av dem. Sist jag gjorde det tog det mig säkert tre timmar. Därför gillar jag detta recept. Skurna pepparkakor går fortare att göra. Att de är runda och inte är formade som hjärtan eller gubbar och gummor, det gör mig ingenting. De är fina ändå och jag tycker om smaken av mandel. Jag har precis gräddat andra satsen för i år. Jag tror bestämt att den lille hustomten vet var han ska leta i skafferiet.

Pepparkaksdegen då? Den är också god. Jag har smakat.

Skurna pepparkakor

2 dl mandel
200 g. smör
2 dl socker
1 dl sirap
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat
ca 5 dl vetemjöl


  • Hacka mandeln grovt och låt smöret komma till rumstemperatur.
  • Rör ihop alla ingredienser till en deg. Tillsätt mer mjöl om nödvändigt.
  • Dela degen i två delar och forma till två tjocka rullar. Linda in dem i plastfolie och låt vila i kylen en stund eller över natten. 
  • Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. 
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 12 min.


Kommentarer

  1. Det ska vara 2 dl mandel i detta recept. Tack Sara för att du gjorde mig uppmärksam på att den informationen saknades! Nu har jag uppdaterat ingredienserna.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg