Ponche


Ponche, punch-ah-creme, äggtoddy är alla synonymer till denna klassiska juldrink. Jag kallar det ponche, som i Venezuela, eftersom receptet kommer från min venezuelanska vän. Mamma som kommer från Trinidad och Tobago dricker punch-ah-creme med is till en bit black cake som är en traditionell julkaka dränkt i rom som har vissa likheter med den engelska julkakan. Idag är det nyårsafton och jag håller på att göra ponche så som vi brukar göra i min familj till nyår. Det här receptet innehåller inga ägg och är nog inte vad man skulle kalla för ett originalrecept. Men det är otroligt gott och jag har inte träffat på någon människa hittills som inte gillar denna ponche. Gott nytt sött år!

Ponche, ca 1,5 liter

2 paket mix for creme caramel
1 liter standardmjölk
1 burk sötad kondenserad mjölk
rom (kan uteslutas)
  • Värm upp standardmjölken till kokpunkten. Blanda i creme caramel-mixen och låt småkoka i ett par minuter under omrörning. Låt svalna och stelna till en pudding. Karamelltoppingen som följer med i paketet och används för att göra creme caramel används inte i detta recept.
  • Mixa puddingen med stavmixer och tillsätt kondenserad mjölk.
  • Tillsätt några centiliter rom efter smak eller hoppa över romen för en alkoholfri variant.
  • Servera iskall i små glas.




Kommentarer

Populära inlägg