Spenatfyllda pannkakor
Fyllda pannkakor, eller crepes? Jag vet inte vilket som bäst beskriver det jag har lagat. Crepes låter franskt och det som fransmännen tycker är crepes har säkert inte så mycket gemensamt med detta recept. Så jag väljer ändå att kalla dem för fyllda pannkakor. Mer specifikt - spenatfyllda pannkakor. Med risk för att en och annan ändå vill kalla dem för crepes. Oavsett vad jag kallar dem så smakar de likadant - gott.
Spenatfyllda pannkakor, 4 portioner
Pannkakor
2 ägg
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
smör
Spenatfyllning
250 g. fryst spenat
1 dl creme fraiche
1 dl riven ost
salt och peppar
Till gratinering
1 dl ost
- Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk och salt till pannkakssmeten. Stek ca 1 dl pannkakssmet åt gången i smör i en stekpanna på båda sidor tills de har fin färg.
- Tina spenaten på svag värme i en stekpanna. Låt det mesta av vattnet koka bort. Tillsätt creme fraiche och låt puttra några minuter. Vänd ner den rivna osten. Salta och peppra.
- Bred ett lager fyllning på pannkakorna och rulla ihop dem. Smörj en form och lägga de fyllda pannkakorna i de. Strö över ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar