Fisksoppa med torsk, tomat och grönsaker
Jag provar ofta nya maträtter. En del gör jag bara en gång. Andra stannar kvar på listan av maträtter som är värda att göra igen. Detta är en sådan maträtt som är värd att göra igen för jag tyckte om hur det smakade. Soppan är gjord på torsk och eftersom det i sig inte smakar så mycket är det trevligt att den får så mycket smak av tomat och andra kryddor som ingår i detta recept.
Fisksoppa med torsk, tomat och grönsaker, 4 portioner
1/2 påse salladslök
1 stor morot
125 g. coctailtomater
1 msk olja
400 g. passerade tomater
4 dl vatten
1 dl vispgrädde
250 g. sojabönor
20 g. färsk dill
500 g. torskfilé
1/2 citron
salt och peppar
- Skala och skiva morot och salladslök. Dela tomaterna i kvartar.
- Fräs morot och salladslök i olja i några minuter. Tillsätt passerade tomater, vatten, grädde och salt. Låt koka upp, häll i sojabönorna och sjud soppan i 5 minuter.
- Hacka dillen grovt och skär torsken i bitar.
- Lägg i torsk och tomat i soppan och låt sjuda i 5 minuter.
- Tillsätt dill, saften från 1/2 citron och smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar