Lammkotlett med rostade grönsaker, potatis och timjansmör
Idag lagade jag lammkotletter. Men inte vilka lammkotletter som helst. De kommer från en gård i Småland och där har jag själv varit med och matat lammets föräldrar en gång. Fårbonden som jag köpte lammkotletterna av är också god vän till mig. Därför så smakade dessa lammkotletter extra gott.
Lammkotlett med rostade grönsaker, potatis och timjansmör, 4 portioner
Lamm
4 st lammkotletter
25 g smör
Färsk timjan
Salt
Rostade grönsaker och potatis
4 st potatisar
1 zucchini
1 rödlök
2 tomater
1 röd paprika
3 msk olivolja
Salt
Peppar
- Skala och dela grönsaker och potatis i klyftor eller bitar. Lägg i en form, ringla över olivolja, salta och peppra. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
- Stek lammkotletterna på medelhög värme i smöret i en stekpanna på båda sidor tills det har en innertemperatur på 58 grader. Lägg timjan i smöret och dra pannan från värmen. Låt vila i någon minut och salta köttet.
- Servera lammkotletterna med de rostade grönsakerna, potatis och timjansmöret.
Kommentarer
Skicka en kommentar