Okonomiyaki
Det här receptet är inspirerat av okonomiyaki - Osaka style som ska vara populär japansk gatumat. Man kan beskriva det som en pannkaka med vitkål i, fläsk på och topping i form av sås och majonnäs. Jag har inte varit i Japan så jag vet inte hur det smakar där. Men jag har gjort en egen variant och hemma hos mig vet jag att det smakar gott.
Okonomiyaki, 4 portioner
Sås
1 1/2 tsk färsk riven ingefära
1/2 dl worcestershiresås
1/2 dl japansk soja
1/2 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 1/2 tsk potatismjöl
Kålpanna
500 g vitkål
2 tsk salt
75 g. salladslök
2 1/2 dl vatten
1 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
4 ägg
3 msk olja
100 g. serranoskinka
Till servering
1 dl majonnäs
Sås:
- Skala och riv ingefäran
- Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp.
Kålpanna:
- Hacka salladslöken och riv vitkålen.
- Vispa ihop ägg mjöl, vatten och salt till en smet.
- Tillsätt salladslök och vitkål till smeten.
- Stek hälften av smeten i en medelstor stekpanna på medelhög värme i ca 5 min.
- Lägg på hälften av den skivade serranoskinkan. Vänd pannkakan så att skinkan hamnar underst och stek i ca 5 min.
- Stek den andra halvan av smeten likadant som den första.
- Servera med sås och majonnäs.
Skinkan kan bytas ut mot räkor, stekt svamp och hackad salladslök
Kommentarer
Skicka en kommentar