Rotsellerisoppa med serranoskinka och champinjon



Jag hade en idé om att göra rotsellerisoppa med champinjon idag. Sedan använde jag lite av vad jag hade hemma så blev det detta recept. Jag sa till min man, Juan, efter middagen att jag nog inte kommer att göra om den här soppan eftersom det jag tog det som fanns hemma för tillfället. - Inte?! svarade han och jag hörde besvikelsen i rösten. Så det är bäst att jag skriver ner hur jag gjorde så att jag kan göra om det igen.

Rotsellerisoppa med serranoskinka och champinjon, 3 portioner


Soppa
1 liten gullök
250 g. rotselleri
2 små potatisar
5 dl vatten
1 msk olja
1/2 dl creme fraiche
1 klick hemmagjord majonnäs
Salt och peppar

Tillbehör
10 champinjoner
2 skivor serranoskinka
3 salladslökar
1 msk olja

  • Skala, hacka och stek gullöken i olja i en kastrull tillräckligt stor för soppkok.
  • Skala och tärna rotselleri och potatis och häll i kastrullen tillsammans med kokande vatten och lite salt. Låt koka under lock i ca 20 min. Förbered tillbehören medan soppan kokar.
  • Skala och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek dem i lite olja i 5 min. Salta och peppra.
  • Skär serranoskinkan i mindre bitar och stek i lite olja i någon minut.
  • Ansa och strimla salladslöken.
  • Mixa soppan och blanda ner creme fraiche och majonnäs. Späd med mer vatten om nödvändigt och smaka av med salt. Koka upp soppan och servera varm med tillbehören och en bit bröd.






Kommentarer

Populära inlägg