Curry udon
Detta är ett recept på en japansk nudelsoppa med curry. Jag använde torkade udon-nudlar som finns att köpa i affären. Nästa gång ska jag prova att göra dem själv hemma. Allt som behövs är mjöl, salt och vatten. Jag hittade inte dashibuljong i affären där jag handlade. Det fungerade med umamibuljong och fungerar säkert med någon annan buljong också.
Curry udon, 4 portioner
1 paket udon nudlar (till 4 portioner)2 st kycklingbröstfiléer
1 gullök
200 g. shiitake svamp
1 morot
1 msk rapsolja
3 msk curry
1 liter (dashi) buljong
1 msk socker
1 msk japansk soja
2 msk potatismjöl
4 msk vatten
125 g. salladslök
- Dela gullöken i skivor, moroten i små stavar och svampen i mindre bitar. Dela den vita delen av salladslöken i sneda bitar och strimla den gröna delen. Finstrimla kycklingen.
- Stek den vita delen av salladslöken i lite olja i en kastrull. Ta upp från spara till senare. Spara även det gröna av salladslöken till senare.
- Hetta upp lite mer olja i kastrullen och stek gullök morot och svamp i någon minut.
- Tillsätt kycklingen och stek ytterligare några minuter tills kycklingen är nästan klar.
- Dra ner värmen och tillsätt curry. Stek i några minuter på svag värme.
- Häll i buljongen, soja och socker. Låt koka tills grönsakerna är färdiga.
- Häll potatismjöl i vatten och rör om. Tillsätt blandningen i soppan för att den ska tjockna. Rör om.
- Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
- Lägg nudlarna i skålar och häll över soppan. Toppa med stekt och färsk salladslök
Kommentarer
Skicka en kommentar