Quesadillas med chorizo och spenat



Det här receptet passade bra denna fredag efter en lång vecka då jag hade lust att äta något gott som inte tog så lång tid att förbereda. Jag hade redan tortillas i frysen som blivit över sedan tidigare. Då går det snabbt att göra quesadillas. Det finns många olika varianter på quesadillas men såhär brukar jag göra.

Quesadillas med chorizo och spenat, 4 st


8 tortillas
4 msk tinad hackad spenat
salt
1 tsk olivolja
4 skivor tunt skivad spansk chorizo (av påläggstyp)
8 skivor ost


  • Gör tortillas enligt receptet i länken ovan eller använd färdigköpta.
  • Tina hackad spenat i stekpannan på låg värme tills all vätska försvunnit. Salta och tillsätt olivolja
  • Lägg ut 4 st tortillas på en arbetsbänk och fördela en sked spenat på varje. Toppa med skivad chorizo och ost. Lägg på ett till tortillabröd ovanpå det första som ett lock.
  • Stek quesadillas på medelhög värme i en torr stekpanna. 
  • Skär i tårtbitar och servera.

Kommentarer

Populära inlägg