Ris med grönsaker på murcianskt vis
Min man är min favoritkock. Det här är hans version av ris från hans hemtrakter, Murcia.
Ris med grönsaker på murcianskt vis, 4 portioner
3 dl rundkornigt ris
2 tomater
1 liten röd paprika
1 potatis
1/2 påse salladslök
1/2 påse salladslök
1/2 litet blomkålshuvud
50 g. haricot verts
1 burk tonfisk i italiensk vinägrett
85 g. (1/2 burk) kronärtskockor inlagda i vitlök och örter
en nypa saffranstrådar
1/2 tsk gurkmeja
1 msk paprikapulver
(2 st ñoras, torkade röda parikor)
(2 st ñoras, torkade röda parikor)
olivolja
salt
1/2 tärning buljong
1/2 tärning buljong
- Riv tomaterna på rivjärn, skär salladslök, paprika, blomkål och kronärtskockor i bitar, skala och skiva potatisen.
- Stek tomaterna och paprikapulver i några minuter i olivolja i en stor stekpanna. Salta och ta åt sidan.
- Stek salladslök, paprika, blomkål och potatis några minuter i olivolja i samma stekpanna. Tillsätt tonfisk och kronärtskockor och stek någon minut till. Salta och ta åt sidan.
- Stek riset och tomaterna några minuter i olivolja i samma stekpanna. Tillsätt grönsaker och stek några minuter till.
- Tillsätt 6 dl vatten, saffran, gurkmeja och buljongtärning. Låt koka på svag värme tills riset är mjukt. Tillsätt mer vatten om nödvändigt och smaka av med salt. Tillsätt haricot verts mot slutet av koktiden.
Kommentarer
Skicka en kommentar