Taiwanesiska svartpepparbullar
Taiwanesiska svartpepparbullar, 12 st
Deg75 g. surdegsgrund
10 g. olivolja
130 g. vatten
250 g. vetemjöl
5 g. salt
Fyllning
500 g. fläskfärs
4 msk soja
2 msk sesamolja
1 msk svartpeppar
4 msk socker
1/2 tsk chinese 5-spice powder (anis, fänkål, nejlika, vitpeppar, kanel)
1 paket salladslök
Garnering
1 ägg
1/2 dl sesamfrön
- Knåda alla ingredienserna till degen på morgonen om bullarna ska vara färdiga till kvällen. Låt vila i rumstemperatur ca 6-8 timmar.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen förutom salladslöken som ska skivas.
- Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar. Fyll degen med färsfyllning och salladslök. Nyp ihop ändarna till bollar.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och doppa i sesamfrön.
- Grädda bullarna mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar