Raggmunk med sidfläsk, lingon och blomkål
En gång åt jag raggmunk med fläsk på en restaurang vid Vasaloppets slut i Mora. Det var det bästa valet på den menyn. Jag hade inte förstått innan dess att raggmunk kunde vara så gott. Jag var glad hela degen efter det. Sedan dess gör jag raggmunk lite då och då hemma enligt detta recept.
Raggmunk med sidfläsk, lingon och blomkål, 4 port
Raggmunk1 ägg
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt
6 st potatisar
Tillbehör
12 skivor sidfläsk
1/2 litet blomkålshuvud
225 g. frysta lingon
1 dl socker
- Vispa ägg, mjöl, mjölk och salt till en smet. Låt gärna stå och dra en stund.
- Riv potatis fint, direkt ner i smeten.
- Stek raggmunkar i smör i stekpanna på medelhög värme, några minuter på varje sida.
- Stek fläsket.
- Koka blomkål, gärna även blasten i saltat vatten ca min.
- Rör frysta lingon med socker och servera med raggmunk, sidfläsk och blomkål.
Kommentarer
Skicka en kommentar