Taco med panerad torsk, mangosalsa och aioli
Taco med panerad torsk, mangosalsa och aioli, 4 portioner
Panerad torsk
400 g. torsk
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl panko eller krossade corn flakes eller ströbröd
Olja till stekning
Mangosalsa
1 mango
1/2 gurka
2 salladslök
1 lime
1 röd chilifrukt
1/2 kruka koriander
Aioli
1 ägg
Drygt 1 dl rapsolja
Några droppar saft från en citron
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
16 st små Tortillas
- Panerad torsk: Skär torsken i 16 bitar. Salta och mjöla bitarna. Lägg bitarna i uppvispat ägg. Doppa i panko, krossade corn flakes eller ströbröd. Stek bitarna i rikligt med olja några minuter på varje sida.
- Mangosalsa: Skär mango och gurka i tärningar. Hacka salladslöken, chilifrukt och koriander. Blanda allt i en skål och pressa över saften från en lime.
- Aioli: Mät upp 1 dl olja i en behållare som rymmer en stavmixer och knäck i ett ägg. Droppa i några droppar citron, lägg i en skalad vitlöksklyfta och salta. Mixa till aioli. Tillsätt mer olja droppvis och mixa samtidigt till önskad konsistens.
- Tacos: Lägg mangosalsa, aioli och en bit panerad torsk i varje tortillabröd.
Kommentarer
Skicka en kommentar