Rabarber- och äppelpaj med bananglass
När första rabarbern kommer upp ur jorden då vet man att det är vår! Nu har den hunnit växa till sig så det är dags att baka rabarberpaj. I detta receptet har jag även i ett äpple och serverar med bananglass.
Rabarber- och äppelpaj med bananglass
Glass2 bananer
1/2 citron
kanel
ev. lite mjölk
Paj
6 små stjälkar rabarber
1 äpple
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 dl socker
100 g. smör
salt
valnötter
Förbered glassen: Dela bananerna i skivor. Lägg dem på ett fat och häll över lite citronsaft. Ställ i frysen och förbered pajen under tiden bananskivorna nästan blir frusna.
Paj: Dela rabarber och äpple i mindre bitar och lägg i en pajform. Ställ eventuellt in ugnen på 200 grader medan smuldegen till pajen förbereds. Blanda havregryn, vetemjöl, socker och smör till en smulig deg. Strö över rabarber och äpple. Garnera med valnötter. Grädda i mitt i ugnen, 200 grader i 10 - 15 min.
Avsluta glassen: Medan pajen svalnar, ta banan ur frysen och mixa med stavmixer med lite kanel. Tillsätt eventuellt lite mjölk till önskad konsistens.
Servera glassen genast med paj. Om det blir glass över går det att förvara i kylen. Nästa dag blir det paj med banansås istället.
Kommentarer
Skicka en kommentar