Gazpacho från Andalusien
Bloggen har haft semester. Detta är ett recept som passar bra i de varma sommardagar som har varit. Lär av sydeuropéerna som är vana vid varma somrar. Gör kall grönsakssoppa - gazpacho.
Gazpacho från Andalusien, 4 portioner
500 g. tomater1/2 grön paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 gurka
1 dl olivolja
2-4 msk vitvinsvinäger
1 skiva vitt bröd
salt
- Skala tomat och gurka. Tomaterna skalas enklast genom att först skära ett kryss i skalet och skålla dem i hett vatten. Dela tomat, gurka, vitlök och paprika i mindre bitar.
- Lägg brödskivan i vatten någon minut. Krama sedan ur det mesta av vattnet.
- Mixa grönsaker, vitlök och bröd till en slät soppa. Tillsätt olivolja, vinäger och salt efter smak.
- Servera soppan väl kyld.
Kommentarer
Skicka en kommentar