Öppen lasagne med aubergine
Visst kan man göra lasagne på en vardag. En öppen lasagne tar inte så lång tid att förbereda och denna variant smakar mycket gott.
Öppen lasagne med aubergine, 4 portioner
Pasta200 g. färska lasagneplattor eller hemmagjord pasta
Fyllning
450 g. aubergine
1/2 tsk salt
1/2 dl pumpakärnor
olja
100 g. färskost
150 g. keso
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1/2 msk balsamvinäger
2 tsk honung
1 tsk salt
Topping
35 g. parmesanost
Ruccola
Färsk oregano
Svartpeppar
- Rosta pumpakärnorna i några minuter i en torr stekpanna på spisen.
- Skiva aubergine och stek i olja några minuter på varje sida.
- Pressa vitlöksklyftorna ner i olja i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater, vatten balsamvinäger, honung och salt. Låt puttra några minuter på spisen.
- Koka pastan i några minuter i lättsaltat vatten.
- Blanda ihop färskost och keso och salta lätt.
- Lägg ihop den öppna lasagnen på fat. Börja med färsk pasta. Bred på ostblandningen. Lägg på aubergineskivor och lite av pumpakärnorna. Lägg på mer lasagneplattor. Häll på tomatsås, resten av pumpakärnorna och riv över parmesanosten. Toppa med ruccola och färsk oregano. Krydda med salt och svartpeppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar