Portobelloburgare med skivad potatis och majs


Jag gör hamburgare på många olika sätt. Detta recept är med portobello svamp som grillas i ugnen med ost på.

Portobelloburgare med skivad potatis och majs, 4 portioner

Picklad rödlök
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1/2 - 1 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
Salt

Portobelloburgare
4 stora portobello svampar
4 skivor ost
Olivolja 
Salt

Srirachamajonnäs
1 ägg
Drygt 1 dl rapsolja
Några droppar citron
salt
Srirachakrydda eller sås efter smak

Tillbehör
2 stora potatisar
2 majskolvar
Ruccola

  • Picklad rödlök: Skiva löken tunt och blanda med övriga ingredienser. Låt stå och förbered resten.
  • Portobelloburgare och potatis: Sätt ugnen på 225 grader på grill/övervärme. Rensa svampen, skala eventuellt och skiva potatis i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg över i en ugnsfast form, ringla över olivolja och salta. Grilla i övre delen av ugnen ca 10 - 15 min. Lägg på en ostskiva på varje svamp och vänd potatisskivorna. Låt stå i ugnen några minuter till.
  • Majs: Grilla majsen i ugnen tillsammans med potatis och svamp eller tillaga i het panna på spisen. Vänd då och då för en jämn tillagning. Salta eventuellt.
  • Srirachamajonnäs: Mät upp 1 dl rapsolja i en behållare som rymmer en stavmixer och knäck i ett ägg. Droppa i några droppar citron och salta. Mixa till majonnäs. Tillsätt mer olja droppvis och mixa samtidigt till önskad konsistens. Krydda med sriracha.
  • Lägg upp: På ett hamburgerbröd, bred på majonnäs, lägg på en portobellosvamp, ruccola och picklad rödlök. Bred majonnäs på locket och lägg på. Servera med potatis och majs.

Kommentarer

Populära inlägg