Magdalenas födelsedagstårta
Min älskling vet vilken tårta jag vill ha på min födelsedag - och bakar den!
Magdalenas födelsedagstårta, 6 bitar
Botten
75 g. smör
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk ljus sirap
1 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 krm salt
1 dl mjölk
75 g. mörk choklad 70%
smör till formen
Frosting
1/2 dl jordnötssmör
1 dl florsocker
2 msk kakao
100 g Philadelphiaost
blandade nötter till topping
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.
- Separera ägget och rör ner gulan i smörkrämen.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
- Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner den i smeten.
- Bred ut smeten jämt in en smörad kakform med löstagbar botten.
- Grädda i mitten av ugnen, i cirka 25 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formen.
- Frosting: Rör försiktigt ihop alla ingredienser.
- Bred frostingen på tårtan och garnera med nötter, eventuellt krossade i mindre bitar.
Kommentarer
Skicka en kommentar