Magdalenas födelsedagstårta


Min älskling vet vilken tårta jag vill ha på min födelsedag - och bakar den!

Magdalenas födelsedagstårta, 6 bitar


Botten
75 g. smör
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk ljus sirap
1 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 krm salt
1 dl mjölk
75 g. mörk choklad 70%
smör till formen

Frosting
1/2 dl jordnötssmör
1 dl florsocker
2 msk kakao
100 g Philadelphiaost
blandade nötter till topping

  • Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.
  • Separera ägget och rör ner gulan i smörkrämen.
  • Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
  • Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten.
  • Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
  • Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner den i smeten.
  • Bred ut smeten jämt in en smörad kakform med löstagbar botten. 
  • Grädda i mitten av ugnen, i cirka 25 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formen.
  • Frosting: Rör försiktigt ihop alla ingredienser.
  • Bred frostingen på tårtan och garnera med nötter, eventuellt krossade i mindre bitar.

Kommentarer

Populära inlägg