Hamburgare på högrev med ranchdressing och pommes frites.
Hamburgare på högrev med ranchdressing och pommes frites, 4 portioner
Burgare
400 - 500 g. högrev
salt
peppar
Ranchdressing
1 ägg
ca 1 1/2 dl rapsolja
1/2 tsk vinäger
12 cornichons
1/2 tsk cayennepeppar
salt
Pommes Frites
4 -6 potatisar
rapsolja till stekning
salt
Tillbehör
1 tomat
4 salladsblad
4 hamburgerbröd
- Burgare: Lägg högreven en stund i frysen så att den blir riktigt kall men inte fryst. Mal köttet i en köttkvarn. (Det går också bra att göra burgare på färdigmalen färs). Salta och peppra. Forma till fyra burgare. Arbeta smeten så lite som möjligt så att det inte blir segt. Stek i några minuter på varje sida till önskad stekgrad.
- Ranchdressing: Mät upp 1 dl olja i en behållare som rymmer en stavmixer och knäck i ett ägg. Droppa i några droppar vinäger och salta. Mixa till majonnäs. Tillsätt mer olja droppvis och mixa samtidigt till önskad konsistens. Hacka cornichons grovt och tillsätt majonnäsen tillsammans med cayennepeppar.
- Pommes Frites: Skär potatisarna i smala stavar och stek i rikligt med olja på medelvärme tills de fått fin färg.
- Lägg upp: Dela hamburgerbröden och fyll med ranchdressing, skivad tomat, salladsblad och burgare. Servera med pommes frites.
Kommentarer
Skicka en kommentar