Morotskaka


Morotskaka, 6 bitar

Kaka
200 g. morot (ca 3 st)
2 ägg
1 dl socker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 dl vetemjöl
1 dl (raps)olja

Garnering
50 g. smör
75 g. naturell färskost
1/2 dl florsocker

  • Kaka: Skala och riv morötterna.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Tillsätt under omrörning olja, kryddor och morötter.
  • Blanda bakpulver och bikarbonat med mjölet. Vänd ner i smeten.
  • Smörj och bröa en mindre form. Häll smeten i formen.
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 45 min och låt svalna under bakduk på galler.
  • Garnering: Låt smöret komma till rumstemperatur. Blanda alla ingredienser till garneringen. Bred garneringen på kakan när den svalnat.

Kommentarer

Populära inlägg