Morotskaka
Morotskaka, 6 bitar
Kaka
200 g. morot (ca 3 st)
2 ägg
1 dl socker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 dl vetemjöl
1 dl (raps)olja
Garnering
50 g. smör
75 g. naturell färskost
1/2 dl florsocker
- Kaka: Skala och riv morötterna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Tillsätt under omrörning olja, kryddor och morötter.
- Blanda bakpulver och bikarbonat med mjölet. Vänd ner i smeten.
- Smörj och bröa en mindre form. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 45 min och låt svalna under bakduk på galler.
- Garnering: Låt smöret komma till rumstemperatur. Blanda alla ingredienser till garneringen. Bred garneringen på kakan när den svalnat.
Kommentarer
Skicka en kommentar