Empanadilla
Empanadilla, 4 portioner
Skal
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl olivolja
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1 äggvita
Fyllning
400 g. krossade tomater
1 gullök
1 burk tonfisk
3 ägg
1 dl frysta ärter
1 grillad röd paprika
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
Skal:
- Blanda alla ingredienser utom äggvitan till en deg.
- Kavla ut degen till en botten och ett lock som passar till en pajform eller någon annan passande ugnssäker form.
Fyllning:
- Grilla paprikan i ugnen på 200 grader i ca 30 min, låt svalna, skala och strimla. Eller strimla färdiggrillad paprika
- Koka äggen och dela i bitar.
- Skala och skiva löken och stek i oljan tills den mjuknar.
- Tillsätt tonfisk och stek någon minut.
- Tillsätt krossade tomater och sjud i 5 - 10 min.
- Tillsätt ärter, paprika, salt och låt ärterna bli varma.
- Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt kokt ägg i bitar.
Empanadilla:
- Lägg botten i formen och häll på fyllningen. Lägg på locket och nagga med en gaffel. Vispa äggvitan och pensla på locket.
- Grädda mitt i ugnen på 180 grader tills locket har fin färg, ca 30 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar