Empanadilla



Empanadilla, 4 portioner

Skal
1  1/2 dl vatten
1  1/2 dl olivolja
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1 äggvita

Fyllning
400 g. krossade tomater
1 gullök
1 burk tonfisk
3 ägg
1 dl frysta ärter
1 grillad röd paprika
1/2 tsk salt
1 msk olivolja

Skal:
  • Blanda alla ingredienser utom äggvitan till en deg. 
  • Kavla ut degen till en botten och ett lock som passar till en pajform eller någon annan passande ugnssäker form.

Fyllning:
  • Grilla paprikan i ugnen på 200 grader i ca 30 min, låt svalna, skala och strimla. Eller strimla färdiggrillad paprika
  • Koka äggen och dela i bitar.
  • Skala och skiva löken och stek i oljan tills den mjuknar. 
  • Tillsätt tonfisk och stek någon minut.
  • Tillsätt krossade tomater och sjud i 5 - 10 min.
  • Tillsätt ärter, paprika, salt och låt ärterna bli varma. 
  • Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt kokt ägg i bitar.

Empanadilla:
  • Lägg botten i formen och häll på fyllningen. Lägg på locket och nagga med en gaffel. Vispa äggvitan och pensla på locket. 
  • Grädda mitt i ugnen på 180 grader tills locket har fin färg, ca 30 min.


Kommentarer

Populära inlägg