Natillas

Natillas, 4 portioner

Populär spansk efterrätt som kan beskrivas som vaniljkräm i form med kex.

1/2 liter mjölk
4 äggulor
4 msk socker
1 msk potatis- eller majsstärkelse
1 kanelstång eller 1/2 tsk kanel i pulverform
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vanillinsocker
1 krm salt
4 st kex, såsom Marie eller Digestive

  • Häll mjölken i en kastrull tillsammans med socker, kanel, vanilj och salt. Låt nästan koka upp.
  • Dra kastrullen från plattan och låt stå i ca 10 min och ta sedan upp kanelstången ur mjölken om en sådan användes.
  • Rör ihop äggulorna med stärkelsen och lite av den avsvalnade mjölken.
  • Se till att mjölken inte är för varm och blanda äggulorna med resten av mjölken.
  • Värm försiktigt i kastrullen under omrörning till krämig konsistens. 
  • Fördela krämen i fyra formar och toppa varje form med ett kex. 
  • Låt stå i kylen i några timmar innan servering.

Kommentarer

Populära inlägg