Natillas
Natillas, 4 portioner
Populär spansk efterrätt som kan beskrivas som vaniljkräm i form med kex.
1/2 liter mjölk
4 äggulor
4 msk socker
1 msk potatis- eller majsstärkelse
1 kanelstång eller 1/2 tsk kanel i pulverform
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vanillinsocker
1 krm salt
4 st kex, såsom Marie eller Digestive
- Häll mjölken i en kastrull tillsammans med socker, kanel, vanilj och salt. Låt nästan koka upp.
- Dra kastrullen från plattan och låt stå i ca 10 min och ta sedan upp kanelstången ur mjölken om en sådan användes.
- Rör ihop äggulorna med stärkelsen och lite av den avsvalnade mjölken.
- Se till att mjölken inte är för varm och blanda äggulorna med resten av mjölken.
- Värm försiktigt i kastrullen under omrörning till krämig konsistens.
- Fördela krämen i fyra formar och toppa varje form med ett kex.
- Låt stå i kylen i några timmar innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar