Tarteletter med yoghurt och bär
Tarteletter med yoghurt och bär, 4 portioner
Deg
100 g. smör
1/2 dl socker
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl sötmandel
1 krm salt
Fyllning
1 dl vispgrädde
3 dl yoghurt, 10%
2 msk florsocker
färska eller tinade bär såsom blåbär, hallon och jordgubbar
- Hacka mandeln.
- Låt smöret komma till rumstemperatur och rör sedan i sockret.
- Blanda i de övriga ingredienserna till degen.
- Tryck ut degen i 4 st små pajformar. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 10 min. Låt svalna.
- Vispa grädden och rör ned i yoghurten tillsammans med florsocker.
- Fördela yoghurten på de avsvalnade pajerna och dekorera med bär.
Kommentarer
Skicka en kommentar