Fisk med tapenade-sås


 Fisk med tapenadesås, 4 portioner 

Ingredienser
100 g. fryst spenat
400 g. sejfilé (eller annan vit fisk), tinad
4 st soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
75 g. tapenade
3 dl riven ost
1 tsk salt 
1 krm peppar
Ev. pinjenötter och basilikablad till garnering

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Lägg spenaten i en smord ugnsform. Tina spenaten i ugnen medan ugnen värmer upp. Avlägsna eventuell vätska från spenaten.
  • Torka fiskfiléerna med papper, lägg dem på spenaten och salta med 1/2 tsk salt. 
  • Strimla soltorkade tomater och blanda med creme fraiche, tapenade 1/2 tsk salt och peppar. 
  • Bred röran över fisken och strö över osten.
  • Laga mitt i ugnen 20-25 min. 
  • Garnera eventuellt med pinjenötter och basilikablad. 
  • Servera med till exempel potatismos. 

Kommentarer

Populära inlägg