Char-siu inspirerad blandfärs med hoisinnudlar och stekta grönsaker
Char-siu inspirerad blandfärs med hoisinnudlar och stekta grönsaker, 4 portioner
Hoisinsås
4 msk kinesisk sojasås
1 msk honung
2 tsk risvinäger
2 tsk sesamolja
1 pressad vitlöksklyfta
chiliflingor efter smak
ev. 2 msk jordnötssmör
Nudlar
2 st rödlök
4 st morot
2 st pak choi
3 st vitlöksklyftor
1 bit ingefära
1 st chilifrukt
500 g. blandfärs
1 paket nudlar till 4 portioner
1 dl jordnötter
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
1 krm svartpeppar
ev. kinesisk sojasås
- Blanda alla ingredienser till hoisinsås.
- Skiva rödlöken tunt. Skär morot i tändstickstunna strimlor eller i halvmånar. Pressa vitlök. Riv ingefära. Skiva chili tunt.
- Fräs lök och morot i 1 msk olja 3-4 min på medelhög värme. Tillsätt pak choi, ingefära, vitlök och salt. Fräs i ca 1 min. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
- Koka nudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 1 dl nudelvatten och häll av restan av vattnet. Lägg tillbaka nudlarna i kastrullen, tillsätt hälften av hosinsåsen och det sparade nudelvattnet. Rör om så att nudlarna täcks.
- Stek blandfärs i 1 msk olja på hög värme 3-4 min. Sänk till låg värme och rör i resten av hoisinsåsen, grönsaker och hoisinnudlar.
- Smaka av med salt, svartpeppar och sojasås. Servera och toppa tallrikarna med jordnötter.
Kommentarer
Skicka en kommentar