Shabu shabu (hot pot)
Shabu shabu, 4 portioner
Shabu shabu
2 liter misosoppa (vatten och misopasta)
400 g. lövbiff
400 g. tofu
150 g. shimejisvamp
100 g. enokisvamp
200 g. salladskål
1 liten purjolök
70 g. babyspenat
1 morot
4 portioner nudlar, instant udon eller instant ramen
Sås
1 dl japansk soja
1 dl misosoppa (vatten och misopasta)
1-2 tsk risvinäger
1-2 tsk socker
- Banka eventuellt ut lövbiffen och skär i mindre biter. Skölj, skala vid behov och skär grönsaker, svamp och tofu i bitar.
- Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
- Koka upp 2 liter misosoppa och låt sjuda.
- Lägg kött, svamp, grönsaker, nudlar och tofu några i taget i några sekunder upp till några minuter i den sjudande misosoppan. Doppa de sedan i såsen och ät allt eftersom det blir färdiglagat.
Kommentarer
Skicka en kommentar