Saffransbullar
Saffransbullar, ca 40 st
Deg och äggstrykning
Samma ingredienser som till lussebullar.
Fyllning
200 g. rumstempererat smör
1 1/2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
- Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
- Gör degen på samma sätt som lussebullar.
- Istället för att forma lussebullar, dela degen i två delar. Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en kaka ca 25x60 cm. Bred på fyllningen. Vik kakan på tre, tryck till den lätt med handen. Skär degen i remsor. Tvinna remsorna. Forma de tvinnade remsorna till snäckor och lägg på en bakplåtpappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, minst 30 min.
- Slå på ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med äggstrykning och strö på pärlsocker.
- Grädda bullarna mitt i ugnen ca 5-8 minuter. Låt dem kallna på galler övertäckta med bakduk.
Kommentarer
Skicka en kommentar