Saffransbullar


Saffransbullar, ca 40 st

Deg och äggstrykning
Samma ingredienser som till lussebullar

Fyllning
200 g. rumstempererat smör
1 1/2 dl socker
4 tsk vaniljsocker

  • Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  • Gör degen på samma sätt som lussebullar
  • Istället för att forma lussebullar, dela degen i två delar. Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en kaka ca 25x60 cm. Bred på fyllningen. Vik kakan på tre, tryck till den lätt med handen. Skär degen i remsor. Tvinna remsorna. Forma de tvinnade remsorna till snäckor och lägg på en bakplåtpappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, minst 30 min.
  • Slå på ugnen på 250 grader.
  • Pensla bullarna med äggstrykning och strö på pärlsocker.
  • Grädda bullarna mitt i ugnen ca 5-8 minuter. Låt dem kallna på galler övertäckta med bakduk.


Kommentarer

Populära inlägg