Gazpacho manchego i slow cooker


Gazpacho manchego, 6 portioner

Tunnbröd
200 g.
350 g. vetemjöl
1/2 tsk salt

1 hel kyckling
3 lagerblad
1 gullök
1 vitlökshuvud
2 röda paprikor
400 g. krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk salt


  • Knåda ingredienserna till tunnbrödet till en deg och låt vila i 30 min. 
  • Dela degen i 16 bollar. Kavla ut bollarna tunt en efter en och grädda dem i en het stekpanna. Låt vila på galler utan bakduk. Brödet ska bli knaprigt.
  • Hacka gullök, paprika och krossa vitlöksklyftorna
  • Lägg kycklingen i slow cooker tillsammans med lagerblad, gullök, vitlök, paprika, tomat, vatten och salt. Tillaga på hög värme i 4 timmar.
  • Ta ut kycklingen och lägg i brödet delat i mindre bitar. Sätt på slow cooker igen, låt puttra och bena ur kycklingen. Fördela i mindre bitar och lägg tillbaka i slow cooker. Låt puttra till lagom konsistens. Häll på mer vatten vid behov.

Kommentarer

Populära inlägg