Burrito bowl med tortillachips



Burrito bowl med tortillachips, 4 portioner

Burrito bowl
1 st röd paprika
380 g. svarta bönor
380 g. vita bönor
1 tsk spiskummin
60 g. salladslök
1 tsk curry
1/2 tsk salt
1 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
1/2 msk rapsolja
4 portioner ris

Topping
2 st tomater
200 g. majskorn
2 st avokado
1 st lime
1 vitlöksklyfta
1 dl majonnäs
100 g. tortillachips (gör egna av tortilla)

  • Burrito bowl: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Skölj och tärna paprika och skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs paprika, salladslök och vitlök med kryddorna i ca 2 min. tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt bönor och soja. Fräs i ca 5 min.
  • Topping: Skölj och skär tomat i bitar. Förbered majskorn. Mosa avokadon och tillsätt pressad vitlök och limesaft. Blanda i majonnäs och smaka av med salt.
  • Burrito bowl: Fördela ris i botten av fyra tallrikar och placera ut alla grönsaker runt om. Toppa med bönor och tortillachips.

Kommentarer

Populära inlägg