Fläskytterfilé med sötpotatismos, rostade morötter och ingefärsdressing
Fläskytterfilé med sötpotatismos, rostade morötter och ingefärsdressing, 4 portioner
2-4 st morötter
olja och smör att steka i
600 g. fläskytterfilé
900 g. sötpotatis
25 g. smör
70 g. spenat eller småbladsmix
1 lime
1 msk japansk soja
1 tsk olja
1 msk finriven ingefära
1 tsk honung
salt
- Sätt ugnen på 220 grader/200 grader varmluft.
- Bryn köttet i olja och smör i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnsform, salta och tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills innertemperaturen är 70 grader.
- Skär morötterna i skivor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och salta. Rosta i ugnen i 15-20 minuter eller tills det är färdigt.
- Gör små hål i skalet på sötpotatisen och tillaga på full effekt i mikrovågsugnen 10-12 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Alternativt tärna sötpotatisen och koka den i lättsaltat vatten i 10-12 minuter.
- Blanda saften av en lime, soja, olja, ingefära och honung till en dressing.
- Skala sötpotatisen och mosa tillsammans med smör, salt och sky från köttet.
- Låt köttet vila några minuter utanför ugnen och skär det i skivor.
- Servera, kött, sötpotatismos, morot och spenat med ingefärsdressing.
Kommentarer
Skicka en kommentar