Surdegsbröd med zucchini och frön




Surdegsbröd med zucchini och frön

Surdeg
7 g. rågsurdegsgrund
100 g. vatten
75 g. rågmjöl

Deg
5 dl kallt vatten
3 dl rågmjöl
ca 10 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 1/2 tsk salt
2 msk honung
7 dl grovriven zucchini (7 dl motsvarar ca 250 g)
1 dl pumpakärnor
2 msk vallmofrön

  • Blanda rågsurdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Täck över och låt stå i rumstemperatur 6 - 10 timmar.
  • Blanda resten av surdegen med övriga ingredienser förutom pumpakärnor till en deg. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna och strö över pumpakärnor. Låt stå övertäckt i rumstemperatur 6 - 8 timmar.
  • Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt vila i formen ca 10 minuter, stjälp sedan ut och låt svalna på galler.

Kommentarer

Populära inlägg