Fläskytterfilé i sås med grönsaker och ugnsbakad potatis
Fläskytterfilé i sås med grönsaker och ugnsbakad potatis, 4 portioner
800 g. fläskytterfilé
8 stora potatisar
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 msk senap
1 msk honung
Salt
Peppar
Rapsolja
- Skala och skär potatisen i tjocka skivor. Rista ett rutnät på skärsidan. Lägg på bakplåtspapper, salta och peppra. Baka i ugn 200 grader i ca 20 min.
- Ansa och skär lök och grönsaker i bitar. Stek i olja i en stekpanna.
- Skär filén i 1 cm tjocka skivor. Stek på båda sidor, salta och peppra. Lägg köttet åt sida. I samma stekpanna gör sås på vitt vin, kycklingbuljong senap och honung. Salta efter smak. Sjud i några minuter och lägg sedan tillbaka köttet i pannan.
- Servera kött med sås, potatis och grönsaker.
Kommentarer
Skicka en kommentar