Gachasmigas
Gachasmigas, 2-3 portioner
1 grön paprika
60 g. Salladslök
3 vitlöksklyftor
3 ñoras
1/2 gullök
1 färsk korv
200 g. Sidfläsk
1/2 dl olivolja
300 g. Vetemjöl
300 g. Vatten
- Skär paprikan i mindre bitar. Hacka salladslök. Rensa ñoras.
- Stek paprika, vitlök, salladslök och ñoras i oljan och ta dem åt sedan.
- Dela korv, sidfläsk och gullök i bitar och stek i oljan. Ta åt sidan. Häll av oljan.
- Häll vattnet i stekpannan och låt koka upp. Lägg mjölet i vattnet och låt gå 1-2 min.
- Rör och dela med en stekspade tills det blir smulor. Tillsätt lite av oljan mot slutet.
- Lägg tillbaka allt i pannan och stek någon minut.
- Servera varm i en djup tallrik och är gärna med sked.
Kommentarer
Skicka en kommentar