Sötpotatissallad med ärtpesto och fläskytterfilé
Sötpotatissallad med ärtpesto och fläskytterfilé, 4 portioner
Sötpotatissallad med fläsk
600 g. fläskytterfilé
800 g. sötpotatis
100 g färsk spenat
1 rödlök
olja
kanel
salt
tahini
Ärtpesto
4 dl gröna ärtor
2 dl solrosfrön
1 dl olivolja
1 citron (saften)
1 kruka basilika
salt
peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn fläskytterfilé runtom i lite olja i en stekpanna. Salta köttet.
- Tärna sötpotatis, klyfta rödlök.
- Baka köttet och grönsakerna i ugnen ca 25 min.
- Tina ärtorna och mixa alla ingredienser till ärtpesto.
- Lägg sötpotatis och rödlök på en bädd av spenat. Ringla över tahini. Servera med skivor av köttet.
Kommentarer
Skicka en kommentar