Sötpotatissallad med ärtpesto och fläskytterfilé


 Sötpotatissallad med ärtpesto och fläskytterfilé, 4 portioner

Sötpotatissallad med fläsk
600 g. fläskytterfilé
800 g. sötpotatis
100 g färsk spenat
1 rödlök
olja
kanel
salt 
tahini

Ärtpesto
4 dl gröna ärtor
2 dl solrosfrön
1 dl olivolja
1 citron (saften)
1 kruka basilika
salt
peppar

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Bryn fläskytterfilé runtom i lite olja i en stekpanna. Salta köttet.
  • Tärna sötpotatis, klyfta rödlök. 
  • Baka köttet och grönsakerna i ugnen ca 25 min.
  • Tina ärtorna och mixa alla ingredienser till ärtpesto.
  • Lägg sötpotatis och rödlök på en bädd av spenat. Ringla över tahini. Servera med skivor av köttet.

Kommentarer

Populära inlägg