Lasagne med kyckling
Lasagne med kyckling, 4-6 portioner
Fyllning1 kg kyckling med ben, t. ex. Kycklingklubbor
1 stor röd paprika
5 tomater
5 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1 tsk salt
Bechamelsås
50 g. smör
3/4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
300-400 g. Lasagneplattor (färdiga eller gör dem enligt receptet på pasta)
200 g. riven ost
- Fyllning: Dela paprika och tomater i större bitar. Skala vitlöksklyftorna. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en ugnssäker gryta. Sätt på locket och tillaga i ugnen, 180 grader i två timmar. Avlägsna kycklingben och lagerblad. Ta eventuellt bort en del av vätskan. Mixa till en massa.
- Bechamelsås: Smält smöret och rör i mjölet. Rör i mjölken lite i taget. Tillsätt salt och koka försiktigt upp såsen. Låt sjuda i några minuter.
- Bygg lasagnen i en stor ugnssäker form. Börja med att täcka botten av formen med såsen. Fortsätt med ett lager lasagneplattor, fyllningen, ett till lager lasagneplattor, resten av såsen och toppa med riven ost. Laga i ugnen, 200 grader tills lasagnen fått fin färg, ca 20 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar